Ülkemizde yaşamakta olan dar gelirli ailelere hazine belirli ölçülerde kişiye ya da kişinin ailesine yardım yapmaktadır. Özellikle yaşlananların bakacak kimsesinin kalmaması gibi sorunlar ile karşılaşmaması adına devlet bu kişilere bakan çocuklarına belirli miktarda maaş vermektedir. Eğer yaşlı kişinin hastalık durumu kötü, bakıma muhtaç ise ve aileninde toplam geliri belirlenmiş olan standartların altındaysa devlet bu kişilere aylık olarak maaş vermektedir. Peki yaşlı bakım aylığı, bir diğer ismi ile hasta bakım aylık maaşı ne kadar?

HASTA BAKIM MAAŞI

2020 yılında yaşlı hasta bakım aylık maaşı bin 460 TL (1.460 TL)'ye yükseldi. Bu tutar devlet tarafından hastaya bakılan aileye verilmekte olup ilgili maaşı alabilmek için yine ailelerin belirlenmiş olan gelir şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Peki gelir şartı ne kadar? Hasta bakımından aylık verilen 1.460 TL'lik maaşı almak için ailenin toplam gelirinin ne kadar olması gerekiyor, aileye giren maaşın ne kadar olması lazım? Yayımlanan son şartlara baktığımızda ailede kişi başına düşen gelirin 1402 TL'nin altında olması gerekiyor. Yani iki kişilik bir ailenin aylık gelirinin 2404 TL'nin altında olması gerekmektedir. (Asgari ücretli çalışan tek kişilik aileler alabilir) Fakat evde iki kişi asgari ücretle çalışıyor ve çocuk sayısıda fazla değilse yani kişi başına düşen gelir aylık 1402 TL'den fazla ise bu kişiler hasta bakım maaşı alamaz.