100 Bin TL Nefes Kredisi Müjdesi 2020’de Geri Ödeme Olmayacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Rıfat Hisarcıklıoğlundan esnafa çok önemli bir müjdeli haber geldi. TOBB Başkanı Nefes Kredisini bugün itibari ile başlattıklarını aktardı. Yeniden devreye alınan kredi ile Kobilere 6 milyar liralık finansman sağlanacak.

Kredinin en önemli kısmı ise 2020 yılında ana para ve faiz ödemesi yapılmayacak. Bu krediden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi olan işletmeler ve esnaflar kullanabilecek. Faiz oranı yüzde 7.5 olarak açıklandı. 

100 BİN TL 2020'DE GERİ ÖDEME YOK!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıklamasında "TOBB Nefes Kredisini bugün itibarıyla devreye alıyoruz. İşletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak. Nefes Kredisi faiz yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu yıl 2020'de anapara ve faiz ödemesi olmayacak." dedi.

Kredinin yüzde sekseni Hazine destekli KGF kefaletinden karşılanacağı ifade edildi. Geri ödeme planı içinde bazı detaylar açıklandı. 2021 yılında taksitler 12 ay eşit olarak ödenecek. Ne kadar nefes kredisi kullanılabileceği de İllere göre değişeceği ifade edildi. 50 Bin TL ile 100 Bin Tl arasında olacak. Bu sayede işletmelere 6 milyar Tl üzeri kredi desteği sağlanmış olacak.

NEFES KREDİSİ NEDİR?

TOBB Denizbank nefes kredisi başvurusu nasıl yapılacağı da belli oldu. Başvurular bugün (27 Nisan 2020 tarihinde) başladığı ifade edildi. Küçük işletmelerde başvuru yapabilecekler. Düşük faizli ve 2020 yılında geri ödemesi olmadan kredi almak isteyen işletmeler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olan odalara ve borsalara üye olduklarını beliren üyelik belgeleri ile Denizbank’a başvuru yapmaları yeterli olacak.
 

Editör: TE Bilisim