2019 yılında Çevre Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda market poşetlerine 25 kuruş ücretin geldiği duyurulmuştu. İlgili konuda çok sık haberler yapıldı pek çok kişi market poşetlerin ücretli olmaması gerektiği yönünde söylemlerde bulundu fakat poşet ücreti 25 kuruşta sabitlenmişti. Buna göre 2020 yılı için ambalajlı ürünlere de katkı payının getirileceğine dair geçtiğimiz sene bir çok haber yapılırken bu haberler gerçekleşti. Buna göre poşet uygulamasından sonra ambalajlı ürünler için de ekstra katkı payı ödemesi getirilecek.

AMBALAJ ÜRÜNLERİNİN FİYATI ARTABİLİR

Yapılan çalışmalar doğrultusunda ambalajlı ürünler için devlet üreticisinden ya da ithalatçısından ekstra geri dönüşüm katkı payı ödemesi alacak. Bu ürünler toplanılıp, geri dönüştürüldüğünden dolayı bu ücreti devlet üreticiden ya da ithalat eden firmadan karşılayacak. Fakat firmalar ya da üreticiler devlete ekstra olarak geri dönüşüm ödemesi yapacağı için bu ücret oranında ilgili ürünlerine zam yapılması beklenmektedir.

Ambalaj ürünleri nedir? Ambalaj ürüleri ilgili ürünlerin tüketiciye korunarak verilmesi sağlayan maddelerdir. Örneğin plastik ürünleri, kutulu içecekler, kartonlu ürünler vb. gibi aklınıza gelen ürünün dış ortam ile ilgisini kesip sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılmasını sağlanan her maddeye ambalajlı ürün denilebilmektedir. Bu ürünler içi devlete ekstra geri dönüşüm ödemeleri yapılacaktır.

Siz bu konu hakkında düşüncelerinizi yorum olarak aşağıdan paylaşır mısınız?