Kabine toplantısında önemli konu başlıklarından bir tanesi olan Çaykur çay alım fiyatları açıklandı.

Çay hasadına başlayacak olan üreticiler için işçi ve personel istihdamında önemli bir gelişme olacak. Başkan Erdoğan kabine toplantısının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada e-devlet üzerinden çalışacak işçiler için bir ekran açılacağını ifade etti.

Çay hasadında çalışacak personele yönelik personel istihdamında farklı seçenekler masada bulunuyordu. Bunlardan bir tanesi imece usulü çay hasadının gerçeklemesi diğer bir seçenekte ise bir ortak havuz oluşturtularak pandemi döneminde işsiz kalanlara öncelik verilerek personel alımına gidilmesi olacaktır. Şuanda konu ile ilgili bir açıklama gelmedi. 19 Mayıs günü sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından çay hasadı için gidecekler için e-devlet özel talep bölümünden başvuru yapılarak özel izin alınacak. Yaş çay ile kuru çay fiyatları belli oldu.

2020 ÇAYKUR ÇAY FİYATLARI;

2019 yılında çaykur 2,90 Lira olan yapılan alımlarda destekleme ile birlikte 3 lira 30 kuruş olarak açıklanmıştı. 2020 çay alım fiyatları 3,27 liradan alım olacak. Çay desteği ise 13 kuruş olacak.

ÇAY ÜRETİM İŞÇİSİ ALIMI;

İlköğretim mezunu personel alımı yapılacak. Çay üretimi için Zonguldak, Rize, Artvin, Giresun, Rize, Trabzon illerinde görevlendirilmek üzere çok sayıda çay üretimi ve işleme elemanı alımı yapacak. Paketleme işçisi istihdamları  ve çay üretim elemanı alımlarına başvurular işkur üzerinden devam ediyor.

İLGİLİ HABER: Çay üretim ve paketleme işçisi alımı

ÇAYKUR'DAN AÇIKLAMA;

Editör: TE Bilisim