Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret maaş zamları 2020 yılı ne kadar olacağı merak edilmektedir. Bilindiği gibi asgari ücret tespit komisyonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İşveren Sendikası ile İşçi sendikası temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantılarda belirleniyor. 2018 yılında yapılan toplantılara ilk kez işçi sendikası heyetinde bir asgari ücret ile çalışan da yer aldı ve toplantı da kendisine de söz verilerek milyonlarca çalışanın sesi olmuştu.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRET ARTACAK MI?

2018 yılında yapılan görüşmeler sonucu Yüzde 26 artış ile brüt olarak 2.558 Tl, net olarak ise 2 Bin 2020 Tl belirlendi. Buna göre 2019 yılında asgari ücret artışı yapılmayacak ve yeni artış miktarının görüşmesi için görüşmeler yapılacaktır. 2020 yılında asgari ücret maaşının ne kadar olacağı merak edilmektedir. Asgari ücret komisyonunu tarafından yapılan görüşmeler sonucunda rakamlar belirlenecektir.

2020 ASGARİ ÜCRET BELİRLEME TOPLANTILARI;

Bilindiği gibi 193 sayılı gelir vergi kanuna eklenen madde ile gelir vergisi tarifesinde yıl boyunca aynı kalacak olan asgari ücretin ilave olarak Asgari Geçim İndirimi -AGİ- ödemesi gerçekleştirilecek. Toplantılar Aralık ayında gerçekleştirilecek. Dört toplantı gerçekleştirilecek ve işçi, işveren ve devlet temsilcilerinin katılımı ile son toplantıda rakamlar kamu oyu ile paylaşması bekleniyor. Toplantıların aralık ayında yapılması ve netleşmesi bekleniyor. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim