Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam dönemi yaklaşıyor. Yaklaşık 12,3 milyon emekli vatandaş için Temmuz ayında zam uygulanacak.  Zamların belirlenmesinde elbette temel faktör enflasyon oranları. Şuan için enflasyona yönelik net bir ifade kullanmak yanlış ancak 3 Temmuz tarihinde enflasyon rakamları uygulanacak zamların durumunu da gözler önüne serecek. Zamlar bu verilerin açıklanmasıyla beraber kesinlik kazanacak ve emeklilerin enflasyon verileri ışığında ne kadar zam alacakları ortaya çıkacak. Bu veriler, her ne kadar yayınlanmamış olsa da Temmuz ayı emekli maaşları için çeşitli tahminlerde var. 

TEMMUZ AYI EMEKLİ MAAŞI TAHMİNLERİ

3 Temmuz 2019 tarihinde kesinleşecek olan veriler ışığında bazı zam tahminleri yapılıyor. Takvimde yer alan habere göre, Temmuz ayının zammı yüzde 6 olarak ön görülüyor. 

TEMMUZ AYI TAHMİNİ

2019’da Bağ-Kur ve SSK’dan emekli olan vatandaşlara yönelik zam oranı yüzde 6 olarak tahmin ediliyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde emekli maaşlarında 67,52 lira ile 323,44 lira arasında yükseliş gerçekleşecek. Eğer bu tahmin doğru çıkarsa en düşük emekli aylığı 1193 lira olacak. Yine bu tahmin doğrultusunda en yüksek aylık ise 5 bin 714 lira olarak ödenecek. Bu noktada bin lira olan taban maaş ise 1060 lira olarak güncellenecek. 2 bin liralık maaş ise 2 bin 120 lira olacaktır. 4 bin lira olan maaş 4 bin 240 lira, 5 bin lira olan maaş ise 5 bin 300 liraya çıkacak.

Editör: TE Bilisim