Ülkemizdeki en prestijli meslek gruplarında biri olan ve gerek görev tanımı olarak gerekse de sorumluluğun fazla olduğu bakanlık mesleği, özellikle siyaset ile ilgilenmek isteyenlerin ulaşabildiği en yüksek kamu pozisyonu olarak ifade edilebilir. Bu doğrultuda bakan olarak farklı alanlarda ülkemize hizmet eden bu kişilerin aldıkları maaşlar da ülkemizde de olmak üzere hep gündemde yer almıştır. Haberin devamında bakan maaşlarına ilişkin detaylar yer alırken aynı zamanda görev tanımları hakkında da kısa bilgiler yer almaktadır.

Bakanların Görev Tanımı Nedir?

Ülkemizde 2019 yılı itibari ile toplamda 21 bakanlık bulunmakla birlikte bu doğrultuda 21 adet de bakan bulunmaktadır. Bu bakanlıklar sağlıktan güvenliğe, ticaretten maliyeye kadar birçok alanda ülke stratejilerininbelirlenmesinde aktif rol almaktadır. Bakan olarak görev yapan devlet adamları da aynı zamanda milletvekili olmalarının yanı sıra aynı zamanda hükümetin yürütme organını oluşturmaktadır. Görev tanımlarında ise ülkede yaşayan vatandaşların refahını sağlamada, kendi alanlarında her türlü çalışmayı ve projeyi faaliyete geçirerek sonlandırma yer almaktadır.

2019 Bakan Maaşları Ne Kadardır?

Ülkemizde görev yapan 21 adet bakan olmakla birlikte bu devlet adamlarının 2019 yılı itibari ile almış oldukları maaş tutarı ise milletvekillerinden yaklaşık olarak 589,7 ₺ daha fazladır. 2019 yılı içerisinde temmuz zammı olmaksızın 18.000 ₺ ile 19.000 ₺ maaş alan bakanlar, kamu memuru olarak sayıldıklarında dolayı ise temmuzda yapılan yüzde 6,01 oranında zam olanağından da yararlanmaktadırlar. Ayrıca diğer memur haklarının hepsinden de yararlandıkları bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim