Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret düzenlemesi, hem sendikalar tarafından hem de işçi kuruluşları tarafından sıkça gündeme getiriliyordu. Asgari ücrete ilişkin pazarlıkların hız kesmeden sürdüğü geçtiğimiz günlerde, düzenlemenin 2018 sonuna kadar yapılması, 2019 yılındaki enflasyon zammının da eklenerek 2500 TL' ye çekilmesi bekleniyordu. İlgili düzenlemeyle beraber, asgari ücret 2018 sonunda 2000 TL' ye çekilmiş olacaktı. Hükümetin asgari ücret tespit komisyonunun erken toplanması gerektiği yönünde çağrılar yapan sendikalar ve işçi kuruluşları, sürekli olarak açıklamalar gerçekleştirdiler.

Bakanın toplama yetkisi yok

Konuya yönelik sendikalar tarafından çağrılar yapılsa da karar mevkinin bakan olmadığı, hükümetin tespit komisyonunun erken toplanması için karar çıkartması gerekiyordu. Sendikalar tarafından durum bu şekilde özetlense de gündeme komisyonun erkenden toplanmayacağı bilgisi yansıtıldı. Asgari ücret tespit komisyonunun erken toplanmayacağı haberi milyonları üzdü. Asgari ücret tespit komisyonunun tam vaktinde toplanacağı bilgisi kamuoyuna aktarıldı.

2019 için 2000 TL olması bekleniyor

Asgari ücret tespit komisyonunun tam zamanında toplanması kesinleştiği için, pazarlıklar yeniden şekillendirildi. Yapılan çağrılarda 2500 TL seviyesine çekilmesi yönünde ifadeler aktarılsa da komisyonun bu seviyeye asgari ücreti çekeceği düşünülmüyor. Vatandaşlar tarafından genel kanı asgari ücretin 2019 itibariyle 2000 TL olarak kalacağı yönünde. Daha önce yaptığımız haberde aktarıldığı üzere 2018 yılında eğer bir komisyon toplantısı gerçekleştirilmez ve yeniden karar değiştirilmezse, asgari ücret büyük ihtimalle 2019 yılında 2000 TL olarak uygulanacak...

Editör: TE Bilisim