Ülkemizde çalışan kişiler prim gününü doldurduktan sonra yaşı beklemekte ve yaşının da gelmesinden sonra emekli olabilmektedir. Ancak genel olarak çok sayıda kişi yaşının dolmasına rağmen halen emekli olmamaktadır çünkü emekli olunduğunda kazanılan ücret azalmaktadır.

Yine görevi sırasında hasta olan ya da psikolojik olarak rahatsızlık yaşayanlar vazife malulü olarak emekliye sevk edilmektedir. Buna göre 2017 yılının ilk 6 ayı içerisinde Türkiye geneli kaç kişinin emekli olduğu belirtildi. Peki Türkiye'de 2017 yılında kaç kişi emekli oldu.

İLK 6 AYDA KAÇ KİŞİ EMEKLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da 2017 yılının ilk 6 ayı içerisinde toplam 238 bin 514 kişiye emekli aylığının bağlandığı belirtildi. Prim gününü doldurup emeklilik dilekçesi veren ve emekliye ayrılan kişi sayısı ise 232 bin 100 olarak duyuruldu.

165 bin 689 kişi SSK'dan, 21 bin 6 kişi Bağ-kur'dan ve 45 bin 405 kişi ise emekli sandığından emekli oldu. 6 bin 424 kişi vazife malüllüğünden emekli olurken geriye kalan kişilere ise yaşlılık aylığı bağlanmıştır. Buna göre rakamlar oldukça yüksek gözükse de kamuda ve özel sektörde gençlere yer açılması için çok sayıda kişi emekli olanların sayısının daha da artmasını talep etmektedir.

TÜM KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim