Türkiye'de işsizlik oranları için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı açıklamayla Ağustos ayı için belli olan işsizlik oranlarını açıkladı. yapılan açıklamalara göre Türkiye'de düğer ülkelere göre işsizlik oranları biraz daha az seviyede olmuş durumda. Özellikle Avrupa Ülkelerinde yüksek seviyelerinde olan bu rakam, 2015 yılı Ağustos ayında Türkiye'de yüzde 10,1'lerde kalmış durumda. İşsizlik oranının en çok artış gösterdiği ülke ise Afganistan olmuş durumda.

TARIM DIŞI AÇIKLANAN İŞSİZLİK SAYISI

Bu dönem içinde tarım dışı olarak açıklanan işsizlik oranlarında ise azda olsa bir artış söz konusu olmuş durumda. Tahminen tarım dışı olarak açıklanan işsizlik oranı ise 12,4 olarak karşımıza çıkıyor 2015 yılında. ülkemizde en çok genç yaş kesiminde görünen bu işsizlik oranı 15 ile 24 yaş grubunda 0,6 azalma gösterirken, 15 ve 64 yaş aralıklarında ise 10,3 olarak ortaya çıktı.İşsizlik oranının artış gösterdiği son yıllarda özellikle puansal olarak işgücüne katılım oranları 0,9 oranında artış göstermiş durumda. İşverenlerin en çok sıkıntı yaşadığı sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olarak işgücü İstihdamına katılım yapan çalışma oranı ise 2015 yılında 1,3 oranında azalarak karşımıza 35,1 oranlarında çıktı.

MALİYE BAKANLIĞI 2015 İŞSİZLİK VERİLERİ

2015 3. döneminde Maliye Bakanlığının yapmış olduğu değerlendirmelerde, kamuya yapılan işgücü istihdamı ise geride kalan 2014 yılına göre 2,6 oranında artış göstermiş durumda. Bu artışın kişi sayısı ise toplamda 3 milyon 509 bin gibi bir rakam olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim