2000 yılı sonrasında emekli olanlar vatandaşların maaşlarında iyileştirme için yeni bir intibak düzenlemesi talep edildi. Türkiye Emekli Derneği olan TÜDER, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak durumun iletildiğini aktardı. Düzenleme sonrasında vatandaşların maaşlarında en az 300 TL maaşlarda fark olabilecek.

2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşların emekli aylıklarında 2000 yılı öncesine göre 300 Tl maaş farkı bulunuyor. Buna göre Türkiye Emekliler Derneği tarafından yeni bir çalışma yapıldı ve konu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a da iletildi. Yapılacak iyileştirme için intibak yapılması ve emeklilerin aleyhine olan durumun ortadan kaldırılması sağlanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN’A MEKTUP YAZILDI;

TÜED Başkanı Kazım ERGÜN'ün yaptığı açıklamada 2 bin yılı öncesinde emekli olanların intibakının 2 Bin sonrasındaki yıllarda emekli olanlara da uygulanması için bir mektup yazdıklarını ve mektubun Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği aktarıldı.

300 TL MAAŞ FARKI OLACAK;

Ekim 2008 yılı sonrasında çalışma süresinin artması nedneiyle maaşlarda ciddi düşüşlerin neden olduğu ifade edildi. Emekli aylıklarındaki düzensiz ödemenin ortadan kalkması için prim kazançları ve prim ödeme günleri eşit olanlara intibak yapılması gerektiği ifade edildi. Söz konusu durumun düzeltilmesi ile belirtilen yıllardan sonra emekli olan vatandaşların maaşları en az 300 Tl artış olacak. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA