Bilindiği gibi son 3 gündür Koronavirüs vaka sayısındaki artış hızında düşüş bulunuyor. Sağlık Bakanı en son basın açıklamasında Covıd-19 virüsünü kontrol altına aldık açıklamasının ardından normalleşme için açıklamalar gelmeye başladı. Özellikle 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının esnetilmesi gündemde. Bunun farklı bir çözüm masada. Buna göre 65 yaş üstüne günlük 3 saat sokağa çıkma izini verilmesi MYK gündemine geldiği ifade edildi. Bu bağlamda 20 yaş altı vatandaşlara da günlük 3 saat sokağa çıkma izini verilmesi beklentisi oluştu.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Yaklaşık bir ay süredir devam eden 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların koronavirüsün yayılmasını ve bu yaştaki vatandaşlardaki vaka sayısını azaltılamasın yönelik olarak alınan tedbirlerden bir tanesi olarak devam ediyor. Bu kapsamda; 23 Nisan haftasında 4 gün kısıtlama var iken, önümüzdeki hafta ise 1 Mayıs tarihinden itibaren cuma, cumartesi ve pazar günü de kısıtlamanın yapılması bekleniyor.

ÜCRETLİ MASKE SATIŞI GELECEK Mİ?

Eczanelerden ve PTT aracılığı ile ücretsiz maske dağıtımları devam ediyor. MYK'da gündeme gelen gelişmeye göre makul düzeyde bir fiyat ile eczanelerde ve diğer satış yerlerinde maske satışının serbest bırakılması gündeme geldi. Bunun yanı sıra ücretsiz maske satışınıda devam etmesi gündemde bulunuyor.

Editör: TE Bilisim