Ülke genelindeki pek çok illerde Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut teslim edilecek. Bunun öncesinde her proje için hak kazanan asil ve yedek adayların listesi belirleniyor. Bu kapsamda Toki İstanbul Başakşehir kura sonuçları açıklandı. Adaylara yönelik olarak canlı izlemek isteyenler için detaylar aşağıda.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Arnavutköy'de 3750 konut için kuralar gerçekleşti. İstanbul Başakşehir 20 Mart 2020 tarihli kuralarda ise 500 ev için hak sahipleri belirleniyor. Projede 2+1 ve 3+1 evler teslim edilecek. Buna göre 10:00'da başlayan kuralar canlı olarak yayımlandı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere yönelik Çevre ve Şehircilik bakanlığı yeni bir proje başlatmıştı.

Şehit ailesi vazife ve harp malulü, engelli statülerinde kontenjanlar belirlendi. Diğer statüde başvurular alındı. Bu projede dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ülke genelinde özellikle büyükşehirler olmak üzere pek çok ilde başvurular alındı. Bazı küçük illerde başvuru sayısı çok olmadığı için kura yapılmayacak. İstanbul’da birden fazla proje Gerçekleştiriliyor. İstanbul Başakşehir'de ise 500 konutluk ev teslimi olacak. Ayrıca Katılım Bankası ve Kamu bankaları tarafından bu projeler finansman ediliyor.

TOKİDEN AÇIKLAMA;

Tokiden yapılan açıklamalarda Koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında tören gerçekleştirilmede noter huzurunda sosyal medya hesaplarından twitter, facebook, YouTube hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanacak.

KURA SONUÇLARI CANLI İZLE;

İnşaatları başlatılan ve devam eden evler için 2021 yılının sonunda yada 2022 yılının başında evlerin teslim edilmeye başlanacağı müjdesi verilmişti. Yüz binlerce İstanbullunun başvuru yaptığı bu kura sonuçlarının canlı olarak adresi üzerinden izlenebilecek.

https://www.facebook.com/TokiKurumsal
https://twitter.com/Toki_Kurumsal
https://www.instagram.com/tokikurumsal

Editör: TE Bilisim