Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında 4,4 aileye Bin TL ödeme yapılacak. Kısa çalışma ödemesi kapsamında kapanan işyerleri başvurularını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Covıd-19 virüsüne karşı alınan tedbirlerden bir tanesi olarak işyerleri kapatılan işyeri sayısı 200 binden faza işyeri başvuru yaptı. 2 milyondan fazla çalışana bu ödemeler yapılacak. 700 bin başvuru onaylandığı aktartıldı.

UYGUNLUK TESPİTİ BEKLENMEYECEK.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında işçi ve işverenleri desteklemek amacı ile kısa çalışma ödemelerinin daha hızlı sonuçlandırılmasına yönelik olarak bakanlığın yapacağı uygunluğun tamamlanmasını beklemeden ödemelerin gerçekleşeceği ifade edildi.

BRÜT ASGARİ ÜCRET TUTARI İDARİ PARA CEZASI;

İşverenlerin başvuru esnasında yapacakları beyanlar doğrultusunda ödemelerin hızlı bir şekilde ödenemeye başlayacağa müdiresi verildi. Açıklamanın devamında çalışanların işlerini güvence altına aldıklarını ifade ederek, 3 ay boyuna iş fesh edilemeyeceği aktarıldı. İyi niyet kuralları dışında sözleşme fesh edilememeği fakat buna uymayanlara da ne kadar ceza verileceği de belli oldu. Buna göre 3 aylık işten çıkarma kuralına uymayan işyerlerine 2943 TL ceza kesilecek.

ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTILANLARA ÖDEME YAPILACAK!

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan ve kısa çalışma ödemesi alamayacak ayrıca 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi fesh edilmiş olan ücretsiz izinde bulunduklarında aylık olarak 1.177 TL maaş ödemesi alacaklar. Bu tutarlar işsizlik fonunundan karşılacak..

Ayrıca geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz evde bakım maaşı alanları ilgilendiren bir gelişmeye göre bu ödemeyi almak isteyenlerin başvuru şartlarından bir tanesi olan gelir şarını 3 ay süre ile kaldırılacağı ifade edildi. 

Editör: TE Bilisim