Ülkemizde bilindiği üzere kadınların hakkının korunabilmesi için hükümet pek çok konu hakkında yeni anlaşmalar düzenlenmekte ve kamuda çalışanlara doğum izinleri vererek doğum izni verdiği günlerde de maaş ödemeleri ekstra doğum ödemeleri gibi haklar tanımaktadır.

Yine kamu kurumlarında çalışmayan kadınlar için de uzun süredir çalışma yapması beklenmekte olan hükümetten önemli bir duyuru geldi. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da çocuğu olan kadınlara 400 TL destek ödemesinin verileceği belirtildi. Peki şartlar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

ŞARTLAR NEDİR? NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kadınlara 400 TL ödemenin yapılacağı belirtildi. Peki şartlar nedir ve nasıl başvuru yapılacak? Buna göre öncelikle kişilerin İŞKUR bünysine kayıtlı işsiz olmak, 2 ile 5 yaş arasında çocuğa sahip olmak, İŞKUR İMD hizmetlerinden yararlanmış olmak şartlarına sahip olması gerekmektedir.

Yukarıda şartlara sahip olan kadın adaylara iş başı eğitim programları verilecek ve bu eğitimlerin 2 yıl boyunca süremsi gerekmektedir. Program sonucunda yerleşilecek iş sahibinin başvuru yapan kadının yakını olmaması ya da kadının son aylarda çalışmış olduğu bir iş yeri olmaması gerektiği de öğrenilmiş olup yakın zamanda yeni bir duyurunun yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim