Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek programları kapsamında yardım ödemeleri aylık olarak devam ediyor. Bu kapsamda İl Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne başvuru yapan evde bakım maaşı hak sahiplerinin ağustos ayı ödemeleri başladı.

Hastane raporuyla, ağır engelli yakınına bakan kişilerin faydalanabileceği evde bakım ücreti maaşları için son gelişmeleri İşin olsa ekibi olarak aktarmaya devam ediyoruz. 16 Ağustos 2020 evde bakım maaşı yattı mı? Hangi illerde evde bakım ücreti yatırıldı. Bilindiği gibi Türkiye genelindeki illerde ödemeler farklı zaman dilimlerinde gerçekleştiriliyor. Hesaplamaların yapıldığı il Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün ödeme tarihleri de farklı zaman dilimlerinde olduğu için ihtiyaç sahibi vatandaşlar maaşlar ne zaman yattığı konusunda gelişmeleri hemen öğrenmek istiyor. Bu kapsamda 15 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye genelinde 35 ilde Maaşlar hesaplara geçti. Vatandaşlar kendi ilinde ödemenin hesaba geçip geçmediği konusunda aşağıdaki ilden kontrol edebilirler.

16 AĞUSTOS İTİBARİ İLE ÖDEME YAPILAN İLLER;

Antalya, Balıkesir, Giresun, Bolu,  Aksaray, Zonguldak, Konya, Manisa, Şanlıurfa, Sakarya, Kayseri, Bayburt, Trabzon.  Kars, Erzurum,- Tekirdağ, İstanbul, Muğla, Afyonkarahisar, Adana, Bursa, İzmir Muş, Karabük, Ordu, Uşak, Diyarbakır, Bilecik, Mersin, Hatay, Tokat, Çanakkale, Denizli, Samsun, Osmaniye illerind ödemeler hesaplara yatırıldı.

E-DEVLET SORGULAMA

Ayrıca evde bakım maaşı ödemeleri e-devlet üzerinden de sorgulama yapılabilecek. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifresi yardımı ile ödeme bilgileri sorgulama ekranına açılabilecek. Engelli evde bakım ödemeleri ekranından maaş ödemeleri sayfasının detaylarına girerek sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca vatandaşlar SMS ile de bilgi alabilecekler. Maaşını Ziraat Bankası'ndan alan vatandaşlar 4747'ye bakiye yazarak SMS atmanı halinde bir SMS ücreti ile ödemenin gerçekleştiğinde anında haber alabilecekler. 2020 Ağustos ayında ne kadar maaş verilecek belli oldu. Evde bakım desteği yılda 2 kez artış gerçekleştiriliyor. Bu artışlar memur maaş katsayısı oranında yapılıyor. Bu kapsamda 2020 Temmuz ayında evde bakım maaşı 1544, 61 TL olarak açıklandı. Ocak ayında ise 1460 TL ödeme, geçtiğimiz yılda ise 1384 TL maaş ödemesi yapılıyordu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.