Koronavirüs nedeniyle etkilenen iş yerlerinde çalışan ve işlerine ara veren işletmelere Kısa Çalışma Ödeneği işletileceği müjdesini ardından gelişmeler gelmeye devam ediyor.

23 Mart 2020 tarihinde 126 başvuru mail adresi açıklanarak adaylara başvuru şartları açıklandı. Türkiye Büyük Millet meclisinde 24 Mart 2020 tarihinde yapılan görüşmelerde 600 gün 450'ye 120 gün'de 60 güne düşürüldü. Başvuru şartlarının esnetilmesini ardından bir çok işyerindeki çalışan işçilerin bu dönemden yararlanabilmesinin önü açıldı. Daha önce açıklanan rakamlara göre 149.382 İş yeri kapandı. Başvuruları kim inceleyecek ve ödemeler ne zaman başlayacak?

150 BİN KAPANAN İŞ YERİ VAR;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığında görevli İş Müfettişleri tarafından başvurular incelenecek. Adaylar başvuruları internet ortamından gönderecek. 126 başvuru adresinde yapılacak incelemeler kapanan iş yeri sayısının neredeyse 150 bin olduğu açıklaması yapıldı.

BAŞVURU İNCELEMESİ AYLAR BULACAK!

Star Gazetesi Resul Kurt köşesinde yaptığı açıklamalarda uygunluk denetimin süreci uzatacağı görüşünü paylaştı. Buna göre Kovıd- 19 paketi olarak çalışanların bir an önce ödemeleri alması önem kazanıyor. Sürecin daha da kolaylaştırılması ve hızlandırılması için kapanan iş yeri sayısının göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Çalışanlar, ödeme almak için aylarca beklemek zorunda kalmak istemediklerini  ve eve ekmek götürmek zorunda olduklarını kısa çalışma ödemesi başvurusu yapılan işyerinden çıkarak başka bir işe başlayamadıklarını ifade etmekteler. Bu konuda uyarılarda yeni gelecek açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim