İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne bin 300 kişilik iş için, 6 bin 300 kişi başvuru yaptı

KİLİS’te Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınacak işçi sayısı bin 300 kişi iken başvuruyu 6 bin 300 kişi yaptı. Hal böyle olunca da yoğun bir kalabalık kameralara yansıdı. İşe alınacaklar kapalı spor salonunda yapılan kura ile belirlendi. Kilis’te, kamu ve kuruluşlarında Toplum Yararına Program kapsamında 6 ay süreyle geçici olarak bin 300 kişinin alınacağı ilan edildi. Bu ilanda toplamda 6000 kişi başvuru gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi

İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne 6 bin 300 kişinin başvurmasıyla nedeniyle alınacak işçilerin kura ile belirlenmesine karar verildi. Bugün Beşevler Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen çekilişte işe girme imkanı bulan 300 kişinin ismi belirlendi. Ocak 2019 tarihinde işçilerin işe başlayacağı bildirildi.

TOPLUM YARARINA PROGRAM(TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönem veya yerlerde toplum yararına gerçekleştirilen geçici gelir sağlayan programlardır. İŞKUR resmi web adresi üzerinde TYP kapsamında çok sayıda personel ve işçi alım ilanları yayımlanmaktadır. Bu ilanlarda özellikle okullara yönelik binlerce kişilik işçi alımına rastlamak mümkündür. İşçi alımlarına TYP üzerinden başvuru yapabilmek için özel şartlar veya nitelikler aranmamaktadır. Kişilerin öğrenci olmaması ve hali hazırda bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmıyor olmaları yeterli görülmektedir. Bu işler zaten geçici süreli 6 aylık işler olarak aktarılmaktadırlar.

BAŞVURULARI NEREDE VE NASIL YAPABİLİRİZ?
Başvurular İŞ-KUR’un kendi internet adresi üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmadan önce bilgilerinizin güncel olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim