Cumartesi ve pazar günü ülke genelinde 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti. Perakende satış mağazalarından Şok, A101, Bim ve Migros 13 Nisan 2020 pazartesi açık olacak mı? Bir çok vatandaş hafta sonu alış verişlerini hafta içine bıraktılar.

MARKETLER AÇIK MI?

13 Nisan 2020 tarihinden itibaren 20 yaş altında ve 65 yaş üstünde sokağa çıkma yasakları devam edecek. Bu vatandaşlar için yeni bir genelge açıklanmasının ardından yasaklar kalkacak. Ülke genlindeki 4 gün serbest 3 gün sokağa çıkma yasağı da tartışılmaya devam ediyor. Pandemi salgının durumuna göre netleşmesi bekleniyor. Haftanın ilk iş gününde marketler açık olacak.

ŞOK, BİM, A101 VE MİGROS ÇALIŞMA SAATLERİ;

İçişleri bakanlığından açıklanan genelgeye göre BİM, Şok, A101 ve Migros mağazaları sabah 10:00'da açılacak akşam ise 20:00'da kapanacak. Market büyüklüğüne ve metre karesine göre içerideki müşteri sayısı sınırlı tutulacak. Müşterilerin görebilecekleri noktalarda uyarılar olacak. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. Maskesiz kapalı alanlara giriş yapılamayacak.

Editör: TE Bilisim