Çalışmakta iken 15 Mart 2020 tarihinden sonra ücretsiz izine çıkarılan çalışanlara özel olarak 3 ay boyunca maaş verilecek. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan nakip para yardımlar arasında bulunan destek ödemesi işsizlik fonundan karşılanacak.

Yapılan açıklamalarda işsizlik maaş başvurusu yaparak işsizlik maaşı alanlara 1177 TL maaş verilmeyecek. Başvuru şartlarından bir tanesi 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş sözleşmesine göre ücretsiz izine çıkarılmış olanlara bu destek verilecek. Genel sağlık Sigortası ve sigorta primleri ödemesi de yapılacak işsizlik fonu üzerinden bunların ödenmesi yapılacak. Aile bireylerine de sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı yaptığı açıklamalarında çalışanların ailelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri müjdesi verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? BELLİ OLDU MU?

Ücretsiz izin maaşı ödemesi şuanda 3 ay olarak ödenecek. Günlük ödeme tutarı 39,24 kuruş olarak açıklandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre bu süre 3 ay daha uzatılabilecek. Diğer yandan başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru yapmak için gerekli olan şartlar ile ilgili bir resmi açıklama yapılmadı. Şuanda sadece 15 Mart tarihinden sonraki tarihte ücretsiz izine çıkarılalar bu haktan yararlanabilecekleri ifade edilmiştir. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.