Yapılan son açıklamalara göre Türkiye genelinde 2 milyondan fazla vatandaşın pandemi para ödemeleri başladığı açıklandı. Tam kapanma ile birlikte ödemeler gerek banka hesaplarına gerek PTT aracılığıyla ödenebilecek. Pandemi yardım sorgulamaları ise e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki 1100 TL sosyal yardım parası sorgulama nasıl yapılacak?

Pandemi parası ödemek sorgulaması için vatandaşların portalına giriş yapmaları ve pandemi sosyal destek programı ekrandan kullanmaları gerekli olacak. Tam kapanma sosyal yardım ödemeleri 1100 TL tutarında gerçekleştirilebilecek Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakıfları da ihtiyaç sahibi hanelere ödemelerin herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmadan yapılacağını açıkladı.

BAYRAM BOYUNCA ÖDENECEK!

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemlerde vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yapmışlardı. Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının başvuru şartlarına sahip vatandaşlara ödemeleri gerçekleştirmiştir. Bakan Yanık'ın açıklamasına göre daha önce başvuru yapan vatandaşlar arasından ve Kaymakamlığın sosyal yardımlaşmanın tespit ettiği diğer vatandaşlara bu ödemeler gerçekleştirebilecek.

Kimlere PTT aracılığıyla ödeme yapılacak? Vatandaşlardan banka IBAN numaralarını bildirmeyenler için ülke genelindeki Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. şubelerine giderek yardımı alabilecekler. Bayram boyunca şubeler açık olmayacak.

Kimlere konutta ödeme yapılacak? Banka IBAN numarasını göndermeyen ya ve PTT kartı kullanmayan için ramazan bayramına kadar konutlarda teslim edileceği açıklanmıştır. 2022 sayılı kanun kapsamında yaşlı ve engelli aylığı olanlara da konutlarda ödeme yapılacak.

1100 TL pandemi yardımı sorgulaması nasıl yapılır? https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki açarak T.C. kimlik numarasını girişi yapmak, ardından e-delet şifresinin girişini yaparak ara butonuna basmak çıkan ekranda yardım sorgulama demek ve başvuru durumunu öğrenmek gerekli olacak.

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim