Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından son dakika 1000 TL sosyal yardım ödemesi açıklaması geldi.

Buna göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs eşgüdüm toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşması açıklamasında müjdelerden bir tanesi de Sosyal yardım ödemleri olmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konudaki çalışmaları tamamladı. Daha önce gelir düzeylerinde göre yapılan başvurularda G0,G1, G2 ve G3 gelir düzeylerindeki sınıflandırmalarda ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edildi. Bu vatandaşlarda ayrıca bir başvuru alınmadı. Bakanlığın doğum tarihine göre ödeme takvimi açıkladı. 3294 sayılı SYD teşviki kanunu ile 20222 sayılı 65 yaşını oldurmuş muhtaç kimlere aylık bağlanması kanununda kapsamında ;

KİMLERE BİN TL ÖDEME YAPILACAK?

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 Tl destek ödemesi yapılacak. Kimlere bu ödemeler yapılacak. Yaşlı aylığı, engelli aylığı alanlar, eşi vefat edenler, muhtaç asker çocuğu, çocuklu doğum yardımı alan, psiko sosyal mali kayıp yaşayan sspe ve tüberküloz hastalarına yönelik maddi yardım alanlara herhangi bir başvuru alınmadan ödemeler yapılacak.

ÖDEME TAKVİMİ NEDİR?

Ödemeler ne zaman başlayacağı belli oldu. doğum yılına göre yapılan planlamada doğum yılının son rakamı 0 ile 5 olanlar 1 Nisan, doğum yılının sonu 1,6 olanlar Nisan 2 , 2,7 olanlar 3 Nisan, 3,8 olanlar 4 Nisan, 4 ve 9 olanlar ise 5 Nisan tarihinde ödemelerini PTT aracılığı ile alabilecekler. Tüm kamu bankaların ATM'leri üzerinden komisyon ödemesi yapmadan yardım ödemesini alabilecekler.

Editör: TE Bilisim