Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 Tl pandemi sosyal destek ödemesi başvuruları tamamlandı. 1. faz 2. faz ve 3. faz ödemeleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerinde Bin'er Tl ödeme yapıldı. 3. faz ödemeleri e-devlet üzerinden başvuruları gerçekleşti. Diğer ödemeler için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından daha önce tespit edilen düşük gelir düzeylerine göre yardımlar tamamlandı. 4.4. milyon aileye ulaşmaya devam eden sosyal yardım ödemelerinde 4. faz ödemesi olacak mı merak edilmeye başlandı.

3. FAZ 1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU;

Bin Tl sosyal yardım ödemesi başvuru sonucunu öğrenmek için E-devlet üzerinden Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranından sonucu öğrenebilirsiniz. 1000 TL sosyal yardım sorgulama ekranına; E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza T.C. kimlik kartı ve banka giriş ekranı ile kimliğini doğrulama yapabilir ve başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz. Başvuru sonucu kapsam dışı olan, olumsuz olanlara yardım yapılamayacak. Diğer kişilere başvuru esnasında bildirilen hesap numaralarına ödeme gerçekleşecek. Bildirmeyenler için ise PTT’den ödeme yapılacak.

YENİ PANDEMİ ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan yardımlardan bir kısmı çalışanlar gerçekleşti. Ücretsiz izin ödemesi, kısa çalışma ödeneği gibi ödemeler yapıldı. Kamu bankalarından ekonomik istikrar kalkınma programı ile 6 ay geri ödemesiz krediler için başvuru alındı. 3. faz ödemelerinin tamamlanmasının ardından 4. faz başvurusu alınıp alınmayacağı şuanda netlik kazanmadı. Fakat devlet sosyal yardım gereği ihtiyacı bulunanlar için bazı alanlarda ödemeler yapılmaya devam edilecek. Fatura ödemesi, kira yardımı bunlardan sadece bazıları olarak devam edecek.

Pandemi sürecinin normalleşme sürecine girilmesi ile ekonomik alandaki farklı sektörlerde ve ihtiyaç alanlarında yeni paketler açıklanmasını beklemekteyiz. Bu konudaki resmi açıklamaları da an bean aktaracağız. İşin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

İŞİN OLSA