Türkiye'de pandemi ile birlikte vatandaşların ekonomik anlamda desteklenmesi adına sosyal yardım süreci başlatılmıştı. Başvuru ile birlikte yapılan bu işlemlerde başvuru şartlarına uyan vatandaşlara bin TL tutarında bir destek ödemesi sağlanıyor. Bugüne kadar 2 farklı kampanya dönem ile başlatılan ve binlerce kişinin yardım alabildiği bu ödemelerde, 3. dönem faz da başlatıldı.

1.000 TL sosyal yardımlarda 3. faz başvuruları başladı

Resmi açıklamalara göre başvurusu reddedilen ya da hiç başvuru yapmayan vatandaşların kolay bir şekilde e devlet ekranı kullanarak başvuru yapabileceği ve 1000 TL sosyal yardım imkanından yararlanabileceği belirtildi. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT aracılığı ile 1.000 TL ödemeyi alırken 3. Faz başvuruları hala devam ediyor.

1000 TL pandemi sosyal destek başvuruları nasıl yapılacak?

Milyonlarca hanenin yararlandığı bu sosyal yardımdan yararlanmak istiyorsanız sizler de bu konuda online olarak müracaat yapabilirsiniz. Türkiye'de e devlet aracılığı ile alınan bu müracaatlar sayesinde vatandaşlar gerekli desteği sağlayabilmekte. Bunun için ise e devlet sistemine giriş yapmanız ve ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı altında sunulan başvuru ekranına ulaşmanız yeterli olacaktır.

Kimliğimizi doğrulayarak yapacağınız başvurular sonrasında sistem tarafından mevcut başvurunuz değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sonrasında ise uygun bulunması takdirde ödemeleriniz için süreç başlatılacaktır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken detaylardan bir diğeri ise başvuruların belirli günlerde T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ayrılmış olması. Sistemdeki yoğunluğu önlemek adına yapılan bu işlemler nedeniyle vatandaşların son numarasına göre süreci takip etmeli. Son hanesi 0 olanlar Pazartesi günleri, 2 olanlar Salı günleri, 4 olanlar Çarşamba günleri, 6 olanlar Perşembe günleri, 8 olanlar Cuma günleri başvuru yapabilir.

Editör: TE Bilisim