Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekonomik İstikrar Kalkınma programları kapsamında Koronavirüs'ün ekonomiye olan etkilerine yönelik ihtiyaç sahibi olan kişilere nakdi para yardımları yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bakanlığın alt gelir düzeyine sahip olan kişiler için yapılan çalışma sonucunda 2.1 milyon aile tespit edildi.

Bakan Albayrak sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada yakın bir zamanda 4.4 milyon ailenin tamamına yardımların ulaşacağını ifade etti. 10 bin Tl limitli temel ihtiyaç kredisi ödemeleri de cuma günü başladığı ifade edildi.

25 BİN TL ESNAF DESTEK FİNANSMANI;

206 bin 959 esnafa "esnaf destek finansman destek kredi ödemesi" için başvuru yapıldığı ifade edildi. İşe devam desteği başvurularında ise 67.229 başvuru oldu. 36 milyon 326 milyon Tl tahsis edildiği açıklandı.

KİMLERE ÖDENECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasına ihtiyaç sahipleri için yapılan nakit para yardımı ödemelerinde 2.1 milyon kişiye ödemelerin tamamlandığını ve 4.4 milyon ikinci için daha Bin Tl nakit yardımı yapacaklarını ifade etti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen  çalışmalar doğrultusunda birinci faz ödemelerinde ve ikinci faiz ödemelerinde başvuru alınmayacak. Henüz kriterler belirlenerek kimlere ödeme yapılacağı konusunda bir çalışmanın tamamlanması bekleniyor. 3. faz bin tl ödemesine başvuru yapılabilecek. 3. faz ödemesi başvurularında Bakanlığın gelir düzeyi gruplarında kayıtlı olmayıp koronavirüs sonrası maddi sıkıntılara düşen kişilere ulaşılmaya çalışılacak. Bunun için kriterler belirlenerek vatandaşlardan başvuru alınacak. Gelişmeler olduğunda anında haberdar olmak için TIKLAYIN

Sizce 2. ve 3. faz ödemeleri kimlere yapılmalı? Yorum olarak paylaşabilirsiniz!

Editör: TE Bilisim