Günümüzde yaşanılan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile maddi anlamda sıkışan vatandaşlar için "1.000 TL Sosyal Yardım" adı altında destek verilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" devreye sokularak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediyor. Bu çalışma Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca diğer sosyal yardımı alan kişiler de bu imkandan faydalanabiliyor. Fakat 3.kez destek almak isteyen kişilerin 1.000 TL' den faydalanabilmesi için E-Devlet resmi sitesi üzerinden "Pandemi Sosyal Yardım" adı altında başvuru yapması istenmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal yardım için başvuruda bulunacak kişilerin bazı şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Öncelikle daha önce bu yardımdan yararlanmış olmamalısınız. Fakat herhangi bir farklı sosyal yardımdan faydalanmış olmanız bu durumu etkilemez. Sadece 1.000TL' lik yardım için ilk kez başvuru yapıyor olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda emekliler, memurlar, kamu işçileri, işsizlik maaşı alan kişiler ve kısa çalışma ödeneği alan kişiler 1.000 TL' lik "Pandemi Sosyal Yardım" hizmetinden ne yazık ki faydalanamayacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK

Pandemi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılıyor?  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destekten faydalanabilmek için E-Devlet' e giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ekranda çıkan bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girerek başvurunuzu kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Kısa süre içerisinde başvuru yaptığınız yerden sonucu görebilirsiniz. Eğer destekten faydalanmak için uygun görülürseniz yardım ücretinizi en yakın PTT bankasından T.C kimlik kartınız ile çekebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim