Korona virüs salgını sebebi ile işini kaybeden, geçinmekte zorlanan kişilere ve dar gelirli ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklaması ile 1000 TL yardım yapılacağı açıklanmıştı. İlk ödemelerin ardından ise bu yardımların 2 faz olarak daha olmak üzere toplamda 3 faz şeklinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Özellikle bu ödemeden yararlanamayanlar için de yararlanma fırsatı sunulması için 3 aşama olarak gerçekleştirileceği vurgulandı. Peki bu ödeme için nasıl başvuru yapılır? Kimler bu ödemeden yararlanamaz, işte detaylar.

3. Faz Başvuruları E-Devlet Üzerinden

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile 3. Faz için başvurular e-devlet üzerinden başlamış olup ilk iki ödemeden yararlanamayan vatandaşların bu üçüncü ödemeden yararlanmaları sağlanıyordu. Peki nasıl başvuru yapılır?

Öncelikle Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşların pazartesi, 2 olan vatandaşların salı, 4 olan vatandaşların çarşamba, 6 olan vatandaşların perşembe, 8 olan vatandaşların cuma günlerinde, cumartesi ve pazar günü ise herkese bu başvuruların açık olduğu belirtilmiştir.

Vatandaşların bu ödemeye başvuru yapmak için e-devlete giriş yapmaları gerekmektedir. İlk olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu hizmetine erişmek için https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu?basvuru=formu/ adresine e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılmalıdır.

Daha sonra açılan ekranda iletişim bilgileri dahil olmak üzere, kişisel, adres ve gelire ilişkin bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tüm bilgi girişi sonrasında ise başvuru tamamlanmış olur.

Kimler Yararlanamaz?

3. faz ödemelerden ise yararlanamayacak olanlar ise 1 ve 2. faz yardım ödemelerinden daha önce 1000 TL yardım alanlar, 5510 sayılı kanun kapsamında 4A çalışan kamu işçileri, 5510 sayılı kanun kapsamında bünyesinde çalışan memurlar, işsizlik ödeneği alanlar, kısa çalışma ödeneği alanlar olarak açıklanmıştır.