Ülkemizde corona virüsü salgınının görülmesinden sonra hükümet harekete geçti ve ekonomik yardım paketini kamuoyuna duyurdu. Buna göre coronadan dolayı mağdur olan ailelere toplam 2 milyar liralık nakdi yardım yapılacağı belirtilirken hane başına 1000 TL'lik ödeme yapılacağı öğrenilmiş oldu. Peki aile başına verilecek olan 1000 TL'lik bu ödeme nasıl alınır? Vatandaşlar 1000 TL'lik nakdi corona yardımı nasıl alabilir?

Vatandaşlar SYDV'ye Koştu

Devletin 1000 TL'lik corona virüsü için yapacağı yardımlardan dolayı çok sayıda aile SYDV'lere koştu. Öyle ki yurdun bir çok SYDV binasından izdiham görüntüleri geldi ve vatandaşlar bürolara akın etti. Ancak başvuruların bu şekilde yapılmadığı öğrenildi. Peki başvurular nasıl yapılacak? Corona virüsünden etkilenen ve maddi durumu yetersiz olan ailelere devlet nasıl bir yardım yapacak?

Başvurular Nasıl Olacak?

Corona virüsünden etkilenen ve maddi imkanı iyi olmayan ailelerin 1000 TL ücreti alması için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Hali hazırda devletten sosyal yardım almakta olan ailelere otomatik olarak 1000 TL'lik ücret ödemesi yapılacaktır. Yani sizde sosyal yardım alıyorsanız devlet tarafından 1000 TL'lik ücreti alabileceksinizdir. Eğer sosyal yardım almıyor ancak 1000 TL'lik corona virüs yardımını almak istiyorsanız sosyal yardım almak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Devlet bütçe durumunuzu araştıracak ve yetersiz olduğunu görürse sizlere sosyal yardım imkanı verecektir.