Ülkemizde de ortaya çıkan corona virüsü 11 Mart tarihinden bu yana etkisini göstermekte olup çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet vermiştir. Buna göre hükümet bir çok önlem aldı ve özellikle yaşlıları, maddi durumu yetersiz olan aileleri korumaya başladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda maddi durumu yetersiz aileler için 1000 TL'lik ödemelerin yapılacağı belirtilmişti. Peki başvurular nasıl yapılır? 2 milyon aileye verilecek olan corona yardımına müracaatlar nereden ve nasıl yapılacak?

2 MİLYON HANEYE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda corona virüsü için maddi durumu yetersiz aileler için 2 milyar liralık ödenek ayrıldı. Öyle ki bu ödenek imkanı iyi olmayan ailelere verilecek ve corona virüsünden bir nebze kendilerini korumaları sağlanacaktır. Peki bu ödemeyi alabilmek için ne yapmak gerekiyor, vatandaşlar müraacatlarını nereye yapması gerekiyor.

SYDV BİNALARI DOLDU TAŞI

Ülkemizde vatandaşlara ödemeler sosyal yardımlaşma kurumu üzerinden yapıldığı için corona yardımı almak isteyen çok sayıda aile SYDV binalarına akın etti ve binalar adeta doldu taştı. Buna göre müracaat etmeniz için eğer sosyal yardıma kayıtlıysanız her hangi bir yere gitmenize gerek olmamak ile birlikte devlet size 1000 TL'lik yardımı yapacaktır. Eğer sosyal yardıma kayıtlı değilseniz ve maddi durumunuz kötüyse SYDV'ye müracaat ederek sosyal yardım almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Araştırmalar sonucunda maddi durumunuz kötüyse sosyal yardım almaya hak kazanacaksınız ve devletin corona yardımı gibi çıkarttığı sosyal yardım paketlerinden yararlanabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim