Türkiye'de 11 Mart tarihi itibari ile görülmeye başlan corona salgını şu ana kadar 20 binden fazla kişiye bulaşmış durumda olup virüs etkisini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile maddi durumu yetersiz aileler için 2 milyar liralık destek paketinin Aile Bakanlığı tarafından halka dağıtılacağını duyurmuştu. Buna göre yapılan resmi duyuruda 1000 TL'lik corona yardımının devlet tarafından ailelerin evlerine yapılacağı belirtildi. Şu anda kaymakamlıklar tarafından görevli kişiler evlere adres adres dolaşarak 1000 TL'lik ödemeleri yapıyor. Peki nasıl başvuru yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Corona için 1000 TL'li maddi durumu yetersiz olan ailelere ödeme ypaılmaktadır. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre corona yardımı başvurusu adı altında her hangi bir müracaat bulunmamakta olup vatandaşların SYDV'lere ya da Aile Bakanlığına sosyal yardım almak için müracaat etmesi gerekmektedir. Corona yardımı hali hazırda sosyal yardım almakta olan vatandaşlara verilmektedir.

Aile Bakanlığına ya da SYDV'lere yapılan müracaatlar sonucunda eğer sizlerinde sosyal yardım almanıza imkan verilirse devletin bu gibi vereceği maddi yardımlardan faydalanabilirsiniz. 1000 TL'lik ödeme hali hazırda sosyal yardım alan vatandaşlara verilmekte olup önümüzdeki süreçte halen bitmez ve devam ederse devletin duyuracağı ikinci ekonomik pakette sizlerde verilecek olan ödemeyi alabilirsiniz.