Toplu Konut İdaresi Başkanlığından yeni bir duyuru geldi. Buna göre TOKİ kura çekilişlerine kaldığı yerden devam edecek. Bilindiği gibi 981 il genelinde 100 bin sosyal konut projesi başlatıldı. Dar ve orta gelirli ailelerin kira öder gibi ev sahibi yapan yüz bin sosyal konut projeleri 2+1 ve 3+1 olarak iki farklı proje olarak dizayn edilirken, Koronvirüs nedeniyle bir süre internet üzerinden Noter huzurlunda kuralar yapılmıştı. Çekilişte ismi çıkmayan vatandaşların para iadelerini almaları için bankalarda uzun kuyruklar oluşmasının ardından yeni bir karar ile Toki kurası iptal edilmişti.

Yeni konsept içeren Toki konutlarında yatay mimarı baz alınarak, mahalle kültürünü yaşatacak bir tasarım ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. Ertelenen toki kuraları ne zaman çekilecek konusunda toki.gov.tr adresi üzerinde bir kura takvimi açıklandı.

PARA İADELERİNE ÇÖZÜM BULUNDU;

Ziraat Bankası ile Halkbank üzerinden başvuru yapan vatandaşlar Kura sonucunda ismi çıkmaması halinde başvuru bedellerini şubeye gitmeden alabilecekler. Ziraat bankası ATM üzerinden, Halk Bankası ile EFT yolu ile geri iade yapacak.

En çok talebin olduğu İstanbul ilinde 375 bin, Gaziantep ilinde 69 bin İzmir ilinde ise 75 bin vatandaş TOKi başvurusu yaptı. Bilindiği gibi başvurular 16 Aralık ile 15 Ocak tarihlerinde tamamlandı. Mart ayında kuralara ara verildi.

TOKİ KURASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

28 Nisan itibari ile ilk kura Manisa Köprübaşı için Manisa Akhisar ilçesinde Salihli ilçesinde ve Denizli ilinde gerçekleşecek. Kuralar yine internet üzerinden TOKİ sosyal medya hesaplarından; Twiter, Facebook, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

ERTELENEN TOKİ KURA TARİHLERİ;

23 Mart tarihi ile 28 Nisan tarihleri arasında iptal edilen kuralar için de takvim açıklandı. Buna göre 28 Nisan tarihinde ve 29 Nisan tarihli kura takvimi ise şu şekilde olacak.

30 NİSAN 2020 TARİHLİ KURA TAKVİMİ;

Editör: TE Bilisim