Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan öğrencilerin yaz aylarında sigortalı olarak çalışabilmesine olanak sağlayacak programda, 100 bin genç haftada 3 gün çalışıp günlük 68 TL maaş alma imkanına sahip olacaklar.

HABERLERİMİZDE DEĞİNMİŞTİK

Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz, haftada 3 gün çalışıp aylık 2500 TL maaş alma imkanı sunan projede adımlar atılıyor. Öğrenciler yaz aylarında TYP kapsamındaki ilanlara başvurularnı yapacaklar ve haftada 3 gün çalışarak günlük 68 TL maaş alma imkanından yararlanacaklar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından da duyurulan bu projeyle, öğrenciler yaz aylarında hem çalışarak toplum yararına programlarda görev alacaklar, bu sayede eğitici ve öğretici bir iş süreci geçirecekler hem de para kazanabilecekler.

BAŞVURULAR NEREDEN, NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal çalışma programlarına başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Bu başvurularda öğrencilerin başvuru yapma imkanından yararlanabileceğini hatırlatmak isteriz. Yaşlı bakım, kütüphane personeli, kültür/sanat ve müzeler gibi yerlerde görevli personel olmak, folklör eğitmeni gibi görevlerde etkin rol alarak maaş almalarına olanak sağlanacak. Hem eğitimlerinde fayda sağlayacak bir çalışma süreci geçirecek olan öğrenciler, bir de ekonomilerine katkı sağlayacak, eğitim masraflarının bir kısmını buradan kazanacaklar. İlgili programlara başvurular İŞKUR üzerinden Mayıs ayı itibariyle alınmaya başlayacak. Yayımlanan ilanlarla alakalı gelişmelere, başvuru aşamalarına ve daha fazla bilgiye sizlere haberlerimizde değinmeye çalışacağız. Bu ilanlar yayımlandığında ve başvurular alınacağında bildirim almak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

UYGULAMALARI İNDİR, İLANLAR ANINDA CEBİNE GELSİN

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA