Ekonomik İstikrar Kakanı programı kapsamında kamu bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, Halkbank orta ve düşük gelir düzeyindeki vatandaşlara 10 Bin Tl, 7.500 Tl ve 5 Bin Tl olmak üzere 3 farklı temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu yaptı. Vatandaşların bir çoğu kredi başvuru sonuçlarını öğrenmek için beklemekteler.

Temel ihtiyaç kredisine başvuru yapan ve başvuru sonucu SMS olarak gelen vatandaşlar 10 Bin TL olarak başvuru yaptıkları kredide 3 Bin Tl olarak onaylanmanın sebebini öğrenmek istemekteler. Bilindiği gibi Ekonomik istikrar Kalkanı açıklamasında açıklanan 3 farklı paket içerisinde Bin Tl kredi yer almıyordu. Bazı bankalar daha sonra resmi internet siteleri üzerinden yaptıkları açıklamada 3 Bin Tl Kredi verdiklerini belirterek 6 ay geri ödemesiz 30 ay ödemeli olarak 0,49 vade oranından yararlandırılacak.

VAKIFBANK KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Vakıfbank şubelerine gitmeden kredi başvuru su yapmak için, https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/gunlukfinans/Subesiz2/DestekKredisiBasvuru.aspx adrsine tıklamanız, Adres satırınızın vakıfbank resmi internet sitesi olduğundan emin olmanız, T.C. Kimlik numarası, cep telefonu, onay kodu bilgilerini giriş yaparak gerekli oln sekmeleri tıklamak ve devam et butonuna tıklamak ardından başvuru işlemlerini kredi tutarını girerek devam etmeniz gerekmektedir.

HALKBANK KREDİ BAŞVURUSU;

Kamu bankalarından Halkbank'a temel ihtiyaç destek başvurusu yapmak için https://www.halkbank.com.tr/21544-bireysel_temel_ihtiyac_destek_kredisi_ adrsinden kredi tutarını girerek işlemleri tamamlamanız yeterli olacak.

ZİRAAT KREDİ BAŞVRUR HANGİ AŞAMADA SORGULAMA;

Ziraat Bankasına yapılan kredi başvuru sonucunun durumunu öğrenmek için https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi-kullandirimadrsine tıklamanız bilgileri girerek sorgulama yapmanız yeterli olacaktır.