Korona virüs önlemleri kapsamında devlet tarafından kamu bankaları aracılığı ile ihtiyacı olan vatandaşlara 10 bine kadar 6 ay geri ödemesiz kredi desteği sağlanacağı açıklanmıştı. Özellikle bu süreçte maddi olarak zorlanan vatandaşlara sağlanan bu hizmet kapsamında ise kredi başvuruları nisan ayının başında başlamıştı. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank genelinde verilecek olan bu kredi desteğinden yararlanmak için başvuru şartları ve bu başvuruların ne zaman açıklanacağına dair detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neydi?

İlgili bankalar tarafından yapılan açıklamada kredi desteğine başvurmak isteyen vatandaşların hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterileri başvuru yapabilecek.

Başvurular, internet şubesine giriş yaparak, Başvuru Bireysel Kredi Başvurusu Kredi Türü: Tüketici Kredisi Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek gerçekleştirilmektedir.

Krediler, taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilenlerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecektir. İlgili ödeme tablosu ise şu şekildedir.

Krediler Ne Zaman Ödenecek?

Binlerce vatandaşın başvuru yaptığı uygun faiz oranlı, 6 ay ödemesi kredi desteği için başvurular henüz inceleme süresince. Bu doğrultuda vatandaşlar başvurularını, başvuru yaptığı bankaların internet ya da mobil bankacılıkları ile başvuru sekmesi adı altında kontrol edebilmektedir.

Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Albayrak tarafından "5 bin lira altında geliri olan vatandaşlarımız için 10 bin liraya kadar, çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. Dün itibarıyla 3,7 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda da ödemeleri bu hafta başlatıyoruz” ifadesi ile açıklama yapılmıştı.Kredi sonuçlarının ise uygun şartları sağlayan vatandaşlar için bu ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim