Kamuya memur alımları devam ediyor. Adayların merakla beklediği KPSS puanlarıyla yapılacak tercih sürecine ilişkin kılavuz yayımlandı. ÖSYM tarafından aktarılan duyuruyla birlikte, 11-20 Aralık tarihlerinde tercihler alınacak. Yürütülecek bu tercih sürecinin yanı sıra açıktan alım olarak nitelendirilebilecek bir alım da merakla bekleniyor. İçişleri Bakanlığı bünyesine alımının yapılacağı ifade edilen 10 bin 500 bekçi (Çarşı ve Mahalle Bekçisi) için, ilanın yayımlanma tarihi ne? Bekçi alımı için adaylarda aranacak şartlar nelerdir? Merak edilen ilana ve diğer detaylarına değinmeye çalışacağız...

BEKÇİ ALIM TARİHLERİ

İçişleri Bakanı Soylu' nun açıklamalarıyla kadro sayısının 10 bin 500 olduğu öğrenilen bekçilik kadrosu için ilanın yayımlanma tarihine yönelik net bir açıklama yok. Bu bağlamda adayların ilanı beklemeleri gerekiyor ancak isinolsa.com ekibi olarak tarih konusunda bir tahminimiz var. Daha önce yayımlanan ilanlar ve mevcut alımlar nedeniyle tahminimiz bahsi geçen Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımının Şubat-Mart ayları itibariyle kamuoyuna duyurulacağı yönündedir. Elbette bu yalnızca bizim tahminlerimizle ifade edilmiş bir tarihtir, kesin tarih ya da resmi açıklamaya dayalı bir tarih değildir.

BEKÇİ BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Daha önceki alımlarda aranan şartların, yeniden ilan detaylarında adaylara sunulacağı düşüncesindeyiz. Bu bağlamda ilgili kadroları tercih edecek adayların; en az lise mezunu ve askerliğini yapmış olması şartı aranacaktır. Daha önceki alımlarda aranan şartlar, yapılması planlanan yeni alımda da adayların karşısına çıkacaktır. Adaylar tarafından şartlarda iyileştirme beklense de mevcut şartlar üzerinde yeni bir değişikliğin yapılacağını düşünmemekteyiz. Tüm bu süreçler ve açıklamalar doğrultusunda, bekçi alımı konusunda tüm gelişmelerden ücretsiz olarak bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS > Tıklayınız

Android > Tıklayınız