2017 yılı itibariyle özel sektörde istihdam seferberliği başlatıldı ve bu bağlamda işverenlere bir takım maddi destekler sağlandı. Bu destekler özellikle İş Başı Eğitim Programıyla hem işverenlere hem de iş arayan vatandaşlara çözüm oldu. İş Başı Eğitim programıyla yetişmiş, nitelikli iş gücü ortaya çıkarılarak; eksiklikler giderilmeye çalışıldı, hem de buradaki eksiklikler nedeniyle işveren üzerinden ciddi anlamda yük alınması için maaşlar devlet tarafından ödendi.

Ankara 6. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerinde konuşma yapan Selçuk, konuşmasında ekonomideki ilerlemeyi sürdürmek için yürütülen faaliyetlere ve buradaki önemli noktalara değindi. İstihdam Seferberliği kapsamında 1 milyon 250 bin kişinin istihdamı üzerine hedeflemenin yapıldığını ve halen bu doğrultuda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Türkiye’ nin genç nüfusu ve işgücü ile alakalı ilgi çekici bir durumda olduğunu hatırlatan Bakan Zümrüt Selçuk, kalifiye personel ihtiyacının karşılanmasındaki çalışmalara devam edeceklerinin de altını çizdi.Konuşmasında " İş ve üretim dengesinin sağlanmasında en önemli unsurun iş gücü olduğunu bilmekteyiz. Piyasa şartlarına uygun olarak dünyadaki değişimleri yakından takip ederek, ortaya çıkan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İstihdam alanında temel yaklaşımımızı daha fazla ve daha nitelikli iş imkanları oluşturmak şeklinde belirledik. Bu maksatla istihdam dostu bir büyüme sağlamak önceliğimiz. Nitekim 2017 yılı büyüme açısından ülkemiz için oldukça başarılı geçti. Ekonomimiz 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Bu oran dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri arasında en yüksek, OICD ülkeleri arasında ise en yüksek ikinci ülke durumundayız. " ifadelerine yer verdi.

İstihdam edilenlerin sayısı arttı

6. İstihdam ve Kariyer Günlerindeki konuşmasında geçen yıla göre istihdam edilenlerin sayısında artış olduğunu aktaran Bakan Zümrüt Selçuk, 500 bin kişilik bir artışın burada söz konusu olduğunu ve istihdamdaki bu ilerlemenin hedefe ulaşılana dek devam edeceğini, millete ve yatırımcılara güvendiklerini de aktardı. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla istihdamda bahsi geçen yerleştirmelerin yapıldığını ve yine İŞKUR aracılığıyla ilanların yayımlanmaya devam edeceğini, özel sektördeki hem nitelikli iş gücüne olan eksikliğin giderileceğini hem de işsizlik sorununun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim