Dövizin ülkemizdeki hareketli durumu nedeniyle zaman zaman piyasalarda ciddi dalgalanmalar yaşanabiliyor. Gün içerisinde siyasi süreçlerden ve bazı ekonomik anlaşmalardan anlık etkilenmelerle ciddi yükselişler yaşayan dolar kuru, birkaç gündür sakin seyre dönmüş durumda. Ülkemizde bir dönem ciddi yükseklikte seviyelere kadar ulaşan ve birçok işletmenin konkordato ilan etmesine, ödemelerini yapamamasına ve mecburi küçülmesine, hatta iflas etme noktasına getiren dolar, nihayet güzel rakamlara inmeye başladı. Doların 7 TL' yi aştığı süreçlerden, siyasi hareketliliklerden ve ülkedeki doların da azalmasından kaynaklı ciddi manada problem yaşanan günlerden uzakta, çok iyi sayılmasa da nispeten iyi durumda olan bir dönemindeyiz.

Doların gün içindeki seyri

Politikadan, global ticaret süreçlerinden ve anlık açıklamalardan fazlasıyla etkilenen dolar 09 Kasım 2018 itibariyle seyrini 5.5 TL civarlarında gösterdi. Günlük işlem sırasında 5.7 TL' yi gördüğü de olan doların kapanışı 5.4 TL ile olsa da şuanda dolar piyasası 5.49 TL üzerinden anlık olarak güncellenebiliyor. Alış ve satışı aynı fiyat olan doların, yarın itibariyle de seyrinin 5,40 TL ve 5,7 TL civarlarında olabileceği öngörülüyor. Piyasalardaki işlem hacimlerinin gündüz vaktinde son derece bulanık bir hakimiyetle ilerlediği dikkatlere takılırken, 3 veya 4 gün içerisinde doların tekrar düşerek 5,4 TL civarına ineceği bilgisi aktarılıyor.

Doların gün içindeki seyri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doların ekonomimize olan etkileri ve gün içerisindeki hacimlerinden, yaşadığı dalgalanmalardan yukarıda bahsettik. Siz doların gün içindeki seyri ve önümüzdeki günlerde karşımıza çıkabileceği durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce dolar önümüzdeki günlerde ciddi bir düşüş yaşayacak mı? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilirsiniz...