0,64 Faiz İle Kamu Bankaları Konut Kredisi Hakkında Detaylı Bilgiler

Konut kredisi için Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası müşterilerine sıfır ve 1.el konutlarda 0,64 oranında faiz uygulamaktadır. İlk aşamada geri döemesiz olarak dönemi bulunan kredinin. 12 ay vade ile başlatılan konut kredisi 15 ay vadeye kadar uzatılmaktadır. Sıfır ve 1.el konutlar için 0,64 faiz uygulanırken 2.el konutlar için 0,74 oranında faiz uygulanmaktadır. Haziran ayından itibaren uygulanan düşük faiz oranları ile birlikte konut satışlarında artış görülmektedir. 2019 yılı ile karşılaştırıldığında yüzde 115'lik bir artış bulunuyor. Bu emlak piyasasının ne kadar hareketlendiğini görülmesi açısından önemli artış olarak görülmektedir.

KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI;

Kamu bankaları normalleşme süreci içerisinde ev almak isteyen vatandaşlar için bu paketi ileri sürmüştür. 12 ay geri ödemesiz, 180 ay vade imkânı ile Ankara, İstanbul ve İzmir de kredi limiti 750.000 TL, diğer şehirler için ise 500.000 TL olarak limit belirlenmiştir. Konut kredisi almak isteyen vatandaşların ilgili bankayı ziyaret etmesi yeterlidir. Sıfır konut da geri ödeme miktarı 513.551 TL olarak belirlenmiştir. İkinci el konut da ise bu miktar 551.775 TL olarak belirlenmiştir. Başvurular bankalar tarafından devam etmektedir. Ne zaman sona ereceği ise bilinmiyor. Siz de konut sahibi olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden kamu bankalarına başvuruda bulunabilirsiniz.

12 AY GERİ ÖDEMESİZ;

Konut kredisi için başvuru yapan kişiler sıfır ve 1.el konut için 12 ay geri ödemesiz kredi imkanından faydalanabilecek. Aynı zamanda 12 ay geri ödemesiz 300.000 TL' lik konut kredisinin taksiti 3.057 TL' ye denk gelecektir. Bu doğrultuda kamu bankaları tarafından düşük faiz oranı ile konut sahibi olabileceksiniz. Daha ayrıntılı bilgi için bankaları ziyaret edebilir, telefon aracılığı ile müşteri temsilcilerine sorabilirsiniz.

İŞİN OLSA