Korona virüsün ülkemizdeki etkileri artıyor. Özellikle birçok kalemde korona virüs hem ekonomiyi hem de sosyal yaşamı aksatmaya devam ediyor. Bu doğrultuda önlem, tedbir amaçlı olmak üzere belirli yaş altına sokağa çıkma yasağı, iller arası seyahat yasağı biri birçok düzenleme getirilmiş durumda. Fakat birçok kişinin de merak ettiği üzere bu süreçte kamu alımları ne olacak, alımlara ne zaman devam edilecek gibi birtakım sorular bulunuyordu. İşte binlerce adayın mera ettiği 2020 yılında yapılması beklenen polis ve bekçi alımına ilişkin önemli açıklamalar.

Soylu Açıkladı: “İstesek de alamayız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Star TV akşam haberlerinde Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. Çelik’in sormasını istedikleri soruları belirten adaylar, en çok polis ve bekçi alımlarına ilişkin bir açıklama istedi. Nazlı Çelik’in yeni polis ve bekçi alımının olup olmayacağına dair soruya ilişkin olarak:

"Bu dönemde almak istesek de alamayız. Çünkü polisimizi eğitimle alıyoruz. Şu anda eğitim verme kabiliyetine sahip değiliz. Ama şunu ifade edeyim. Türkiye 'de bazı kamu sektörlerinde elbetteki izin var. Adalet mekanizması dahil olmak üzere. Ama polis teşkilatımız, jandarma teşkilatımız sahil güvenliğimiz, göç teşkilatımız, aynı zamanda AFAD ekipleri mesaisinin başında. Ve burada izin de söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

2020’de Bekçi ve Polis Alımı Olacak Mı?

Adaylar tarafından en çok beklenen alım haberlerinden olan bekçi ve polis alımlarına ilişkin soruyu istesek de alamayız olarak açıklayan Soylu, adaylara üzücü bir haber vermiş olsa da virüsün etkileri göz önüne alındığında bu beklenen bir karar olarak ifade edilebilir. Bu noktada virüsün etkilerinin azalması ve yaşamın normale dönmesi durumunda ise alımların yine olduğu gibi devam etmesi muhtemel.