Polis Akademisi alımları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan polis alımı ilanlarına göre Polis meslek Yüksekokulları kapsamında ve Polis Amirleri Başkanlığına alımlar yapılacak. 3500 kişilik kontenjan ile alım faaliyetlerine devam eden Polis Akademisi başkanlığı ilanları hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

2500 LİSE MEZUNU POLİS ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi Başkanlığından gelen duyuruya göre Polis Meslekyüksek okullarına en az lise mezunu Polis Alımı yapılacak. Başvurular Kadın ve Erkek adaylar içerisinden yapılacak olup 2000 Erkek ve 500 Kadın aday alımı yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca PMYO alımları TYT puanı ile yapılmaktadır.

1000 KOMİSER YARDIMCISI ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi Başkanlığından gelen bir diğer duyuruya göre ise 1000 kişilik boşluk ile Polislik mesleğine devam eden adaylar içerisinden sınav ile 1000 komiser yardımcısı alımı yapılacak. Bu kapsamda Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 2021 Yılı 6. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavı için emniyet mensubu adaylar 925 erkek 75 kadın toplam 1000 memurun ilk derece amirlik eğitimine (komiser yardımcısı adayı) alımı yapılacaktır.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2021 yılı içinde ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

d) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak. (2021 yılı içinde ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden en az 200,000 (iki yüz) ham taban puan almış olmak.)

e) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1996 – 01 Ekim 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak)

f) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve kadın öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.) (Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini incelemek için tıklayınız.)

g) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

h) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

i) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak. j) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

k) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

l) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

n) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

PAEM BAŞVURU ŞARTLARI:

- En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,

- Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,

- Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,

- Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak. PAEM’e başvuran emniyet mensubu adayların yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Lise mezunlarından PMYO polis memuru adayı alımları için başvurular en geç 27 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

PAEM alımları için ise en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Başvurular sadece Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapılacaktır.

PAEM ALIMI İLANI DETAYLARI

PMYO ALIMI İLANI DETAYLARI

Editör: TE Bilisim