Polis Akademisi başkanlığından yeni bir duyuru açıklandı. Dünya genelinde pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs Covid-19 etkilerine yönelik olarak devam eden birçok eğitime ara verildi. Bunlardan bir tanesi de polis eğitim merkezlerinde yürütülmekte olan polis memurlarının olan hizmet içi eğitimlerdi. Polis Akademisi Başkanlığı eğitim takvimini güncelledi. PAEM adaylarının eğitimleri ne zaman başlayacak belli oldu!

Akademik Takvim için https://www.pa.edu.tr/Upload/editor/files/2019-2020%20PAEM%205%20Akademik%20Takvim(1).tif linkini yeni tarayıcıdan açabilirsiniz.

Eğitimlerin kaldığı yerden devam etmesi kararın ardından açıklanan akademik takvime göre, 20 Haziran 30 Haziran tarihlerinde eğitim kampları yapılacak. Uygulamalı eğitim kampı için 2 Temmuz 12 Temmuz tarihleri ile 14 Temmuz 25 Temmuz tarihleri arasında iki dönem halinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 26. dönem Pomem alımlarında yedek listede bulunan adayların yoğun olacak taleplerinden bir tanesi olan yeni polis alımı olmadan yedek adayların değerlendirilmesi konusunda oldu.  Bu konunun uygun olmayacağını ifade etti. Ayrıca 27. dönem POMEM alımlarında daha önceki alımlarda yedek listede bulunan adayların öncelik verilmesi konusunun doğru olmadığını, sınavların meşruiyetinin sorgulamasını neden olacağı için böyle bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti. Ayrıca bu gelişme 2020 bekçi alımı bekleyen adaylar için de geçerli olacak. 2020 yılında beklenen 2 bin alımın yedek adaylar arasından yapılması beklenmiyor.

İŞİN OLSA / İZMİR