Az önce gelmiş olan duyuruya göre Polis Akademisi başkanlığı Polis alımları ve Bekç, alımları için yeni bir duyuru yayımladı. Yapılmış olan duyuruda Resmi Gazete'de 08 kasım 2019 tarihinde yapılan yönetmelik değikliği kapsamındaydı. 

Resmi gazete'de 08 Kasım 2019 tarihinde yapılan duyuruya göre Polis Alımları, Bekçi Alımları ve Jandarma Alımları hakkında İçişleri Bakanlığına ait yönetmelik değişikliği yer aldı. Bazı şartlarda ve yönetmeliklerde Maddeler halinde değişiklik yapıldı. Bunun üzerine'de Polis Akademisi Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yeni bir suyuru yaptı ve yeni dğeişiklikler ekledi.

AKADEMİ'DEN GELEN DUYURU!

Polis Akademisi Başkanlığı Eğitim Kurumlarına Giriş yönetmeliğinde dğeişiklik yapılmasına dair duyuru yayımlad. Duyurunun içeriği, POMEM, PMYO, Bekçi alımları için şehit veya vazife malulü eş veya çocukları hakkında oldu. İşte o Duyuru;

8 Kasım 2019 tarihli ve 30942 sayılı Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre Başkanlığımıza bağlı eğitim kurumlarımız olan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) başvurularda, "şehit veya vazife malulü eş veya çocukları" tanımının kapsamı genişletilerek Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamındakilerin eş veya çocukları da dahil edilmiştir.
Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanan "Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, tanımlar arasına "şehit veya vazife malulü eş veya çocukları" tanımı da eklenmiştir.
Emniyet Teşkilatı dışında şehit veya vazife malullerinin eş veya çocuklarından başvuruda bulunacak adaylar, onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna eklemesi ve sınav esnasında belgenin aslını ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

Şeklinde duyuru yayımlayan Polis Akademisi Başkanlığı adayların yapılan değişiklikleri incelemelerini istedi. POMEM, PMYO, PAEM, Bekçi ve Jandarma alımları hakkında yönetmeliklerde yapılan değişikliklere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

ADAYLARLA TARTIŞMAK VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN BURAYI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim