2019 yılı sona ermeden yapılacak olan askeri personel alımlarının ne zaman olacağını merak etmektedir. Konu ile ilgili olarak ise geçtiğimiz aylarda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019’da 19 bine çıkarmak istiyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bu sebeple birçok adayın gözü kulağı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelecek olan habere kilitlendi.

Hangi Alımlar Var ?

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin sistemi internet sitesinde yer alan en son alım Uzman Erbaş Atama Sonuç Duyurusu Kırkağaç 6.J.Eğt.A.K.Lığı Emrine Atanan Komandolar olupayrıca 2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Temini için alımlar da halen sürmektedir. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığının personel temin ve yetiştirme strateji doğrultusunda ve artan uzman erbaş ihtiyacı olduğunda dolayı başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır.

Jandarma 4. Grup Uzman Erbaş Alımları Ne Zaman ?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan 3. grup seçimlerini ekim ayında sona erdirmesi bekleniyor. Bu noktada ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinden sonra kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.