Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü 2020/5 kapsamında Emniyet hizmetleri dışında Görevli kadrolu ve sözleşmel, personel yönetmeliği ve 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B kapsamında sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre Helikopter Makinisti kadrosunda Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 makinist alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Erkek ve Kadın Adaylar içerisinden Helikopter Makinisti alınacak olup özel olarak T-129 Atak Helikopteri tip intibakı bulunmak ve Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki şartlara uygun olmak. Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir.

Genel Olarak ise adaylardan, 

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmama, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

Bunun dışında Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK! BELLİ OLDU!

İçişleri Bakanlığı EGM sözleşmeli personel alımı için başvurular önümüzdeki günlerde 14 Eylül 2020 tarihi ile başlayacak. Bu kapsamda başvurular en geç 18 Eylül 2020 tarihi ile bitecek. Buna göre adaylar başvurularını bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim