Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı duyurular ile 2500 kişilik kadro ile polis alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu ilanlar adaylar tarafından uzun süreden beri beklenmekteydi ve adaylara müjdeli haber 13 Eylül 2019 tarihi geç saatler ile birlikte geldi. İlk olarak İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktardığımız ilanların detayları ile sizleri bilgilendirmiştik. Bu haberimizde söz konusu alımların biraz daha derinlerine indik ve sizlere Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM Kapsamında PÖH alımı ve 2019 yılı PAEM Komiser Yardımcısı alımı ilanları hakkında sizlere detayları aktaracağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı iki farklı ilan yayımladı. İlk olarak yayımlanmış olan ilana göre 2019 ve 2020 yılı eğitim öğretim yılı 2000 kişilik kadro ile Komiser Yardımcısı alımı yapılacak. Bir diğer ilana göre ise 25. Dönem POMEM kapsamında 500 PÖH alımı yapılacak.

500 PÖH Alımı Detayları:

25. Dönem POMEM kapsamında Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 500 kadın öğrencinin alımı yapılacak.

PAEM 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Detayları:

 Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne    2019-2020 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın,1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacak.

GENEL NİTELİKLER NEDİR?

Polis Akademisi PÖH ve Komiser Yardımcısı alımı için adaylardna genel olarak,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Polis Özel harekat ve Komiser yardımcısı adaylarından yukarıdaki genel nitelikler dışında, KPSS; Yaş, Eğiyim gibi özel nitelikler aranıyor. bu kapsamda aşağıdan özel şartlara ulaşabilirsiniz.

PÖH Alımı Özel Şartları Nedir?

  • Eğitim Şartı:  En az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından lise mezunlarından KPSSP94 puan türünden ve Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.
  • Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınav başvurularının başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak,
  • Boy Şartı: 162 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

PAEM Komiser Yardımcısı Alımı Özel Şartları Nedir?

  • Eğitim Şartı: Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Yaş şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,
  • KPSS Şartı: 2018 ve 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak,
  • Diğer Şart: Eğitim-Öğretim dönemi başladığında (intibak eğitimi dahil) adayların silah altında bulunmamaları gerekmektedir. Bu nedenle; şahsen başvuru esnasında erkek adaylar 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge ibraz etmek zorundadırlar.

2000 Komiser Yardımcısı Alım İlanı Detayları

500 Polis Özel Harekat Alım İlanı Detayları

Editör: TE Bilisim