Belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarında 4/D’li olarak çalışan taşeron işçilere yönelik gündemde yer alan konulardan biri Eylül ayından başlayarak Ekim ve Aralık aylarında ödenecek olan ikramiye ve ek ödeme tutarlarıdır. Ekim ayından sonra işçilere ödenecek olan ödemeler ve detaylara ilişkin bilgiler haberimizin devamındadır.

6 Ayda Bir Yüzde 4 Zam Yapılacak

Kamuda ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerine yapılması beklenen enflasyon zammı ve asgari ücret zammına ilişkin şu an yeni bir gelişme olmasa da sözleşme gereği kamuda çalışan işçilere Ekim 2020, belediyede çalışan işçilere Haziran 2020’ye kadar her 6 ayda bir yüzde 4 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştı. Buna göre noktada yerel mahkemenin verdiği karar ile asgari ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin ücreti yeni asgari ücret düzeyine yükseltilecek.Hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası örneğin, işçi 10 fazlası ile çalışıyor ise1 Ocak 2020 tarihinde uygulanacak günlük 85,28 brüt asgari ücretin  fazlası olan günlük 93,80 TL üzerinde %4 oranında zam yapılarak günlük 97,55 TL brüt olarak ücret olarak belirlenecek.

792 TL Tediyeler Aralık’ta Ödenecek

Taşeron ve kamu işçilerine 4 taksit şeklinde ödenmesi planlanan ilave tediye ödemeleri aralık ayında hesaplara yatırılacak. İşçilerin maaş durumuna göre farklı tutarlarda ödenecek olan bu ödemelerde en az askeri ücret ile çalışan işçilere 792 TL ödenecek. Aralık’ta yapılacak olan bu ödeme ile ilave tediyelerin son taksiti de ödenmiş olacak.

Editör: TE Bilisim