Emniyet Genel Müdürlüğü resmi gazetede yönetmelik ilanı yayımladı. 18 Mart 2021 tarihi ile Resmi Gazete'nin 31427 sayılı yayımına göre Emniyet Teşkilatı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre Sağlık Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamda EGM Alımları ve Bekçi Alımları için Sağlık yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

BEKÇİ ALIMI YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİK NEDİR?

3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanını” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanını” olarak, aynı fıkranın (b) bendinde yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığını” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığını” olarak değiştirilmiştir.

Çarşı ve mahalle bekçisi adaylarının Devlet memurluğuna ilk girişlerinde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kalan diğer hizmet sınıflarına açıktan yapılan atamalarda ve naklen atamalarda, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre sözleşmeli personel alımında, her ne sebeple olursa olsun öğrencilikten veya Devlet memurluğundan altı aydan uzun süreli ayrıldıktan sonra tekrar dönüşlerde, giriş raporu aldırılır ve Daire Başkanlığına gönderilir. Bu raporlar, tam teşekküllü hastaneler tarafından, 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerine göre düzenlenir.”

YÖNETMLİĞİN TAMAMI BURADA

Editör: TE Bilisim