2020 içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen ve bu doğrultuda milyonlarca adayın merakla beklediği PMYO, PAEM ve POMEM kapsamında 12 bin 500 adayın alınması bekleniyor. En merak edilen konularda biri olan polis alımları için ise adaylar başvuruların alınacağı o tarihi yakında takip ediyor. Buna göre alımların ne zaman olacağı, başvuru şartlarında bir değişiklik olup olmayacağı gibi konularda merak edilen diğer konular arasında yer alıyor.

PMYO, PAEM ve POMEM Şartlarında Değişiklik

24 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete kararı ile PMYO, PAEM ve POMEM alımları için başvuru şartları değişmiş olup bu noktada daha önce başvuru sonrası istenen evraklarda askerlik belgesi de yer alıyordu. Yeni düzenleme ile bu belge istenmeyecek, bunun yanı sıra mülakat sonucu başarılı olanlar askere kayıt yaptırmamakta olup askerde olan ve o sırada kazananların hakkı ise saklı tutulacak.

Bir diğer değişiklik ise başarı puanında yapılmış olup buna göre polislik eğitimi sonunda mezuniyet sırasında başarı puanlarının yüzde 80’i ve disiplin notunun yüzde 20’sinin toplanarak elde hesaplanmasında ise oranlar yüzde 70’i yüzde 30 olacak şekilde değiştirildi.

Yeni Polis Alımları Ne Zaman?

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını sebebi ile fiziksel temas gerektiren alımlara bir süre ara verilmiş olmakla birlikte bu alımlar arasında polislik de yer alıyor. Buna göre kontrollü yeni dönem ve pandeminin seyrinin iyiye gitmesi durumunda ise PMYO polis alımı ile POMEM polis alımlarının yaz ya da güz döneminde olması, PMYO 'lara en az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı ile POMEM ve PAEM alımlarının da olması bekleniyor. Fakat bu noktada POMEM 'lere yapılacak polis alımının pandemi salgını sonrası yapılması muhtemel.

Editör: TE Bilisim