Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bilindiği üzere her sene lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunu adaylarına üniversite sınavı düzenlemektedir. YGS'nin kaldırılması ile yeni sistem olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) getirildi. Adaylar Haziran ayında YKS'ye girecek ve YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak bilinmektedir.

Bu sene ilk defa yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye girecek iki milyondan fazla aday sınavın nasıl olacağına dair örnek soru kitapçığı ve testlerin yayımlanmasını beklerken sonunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden konu hakkında duyuru geldi.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bildiri de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olarak bilinen Temel Yeterlilik Testi (TYT) için örnek soru kitapçığının kamuoyuna duyurulduğu belirtildi. TYT için örnek soru kitapçığına bakmak isteyen adayların;

https://goo.gl/ByBK9j

Yukarıda verilmiş olan linki takip etmesi gerekmektedir. Bu linkten ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testinin örnek soru kitaçığını görüntüleyebilirsiniz.

KİTAPÇIK DETAYLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan örnek kitapçık da Türkçe ve Matematik'den 40'ar soru, Sosyal Bilimlerden 25 ve Fen Bilimlerinden ise 20 soru bulunmaktadır.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim