YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca üniversite öğrencisi adayı tercih işlemlerini gerçekleştirmek için birçok kriteri değerlendirmek durumunda kalacak. Bu noktada YÖK tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan YÖK tercih robotu Atlas ile en doğru tercih hakkında bilgi bu robotlar ile alınabilmektedir. Bu noktada robot nasıl kullanılır, nasıl tercih yapılır konuya ilişkin bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

YÖK Atlas internet sitesi bünyesinde adaylar YKS sınav sonuçlarına ilişkin ön tercih listelerimi bu portal içerisinden gerçekleştirebilmektedir. Bunun için adayların lisans için https://yokatlas.yok.gov.tr/uye_girisi.php sayfasından ve ön lisans için https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t3.php adresi üzerinden üye olarak şifre belirlemesi ve giriş yapması gereklidir.

Lisans Ön Lisans Tercih Sihirbazı

YÖK tarafında 4 yıllık bölümler arasından tercih yapmak isteyenler için 2019 YKS yerleştirme sonuçlarına göre adaylara rehber niteliğinde bir sihirbaz hizmeti sunmakta olup bu noktada https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t4.php adresinden adaylar ilgili puan türüne göre filtreleme işlemleri yapabilmektedir.Adaylar bu sayfada ilgili puan türüne göre kontenjan sayısı olmak üzere en düşük ve en yüksek puan ve başarı sırası olmak üzere birçok detayı görüntüleyebilmektedir. Aynı şekilde 2 yıllık ön lisans bölümleri için de https://yokatlas.yok.gov.tr/onlisans-anasayfa.php adresi üzerinden aynı bölüm bilgileri ve detaylara ulaşmak mümkün.

Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YÖK tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan yazılım ile tercih robotu yazılımı ile daha doğru tercih yapmak isteyen öğrenciler için rehber niteliğindedir. Yazılım tercih robotu olarak isimlendirilse de yardımcı bir uygulama olarak hizmet vermektedir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynak olarak ifade edilebilir. İlgili tüm yazılım hizmetlerine https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden ulaşmak mümkündür. Site içerisinden “Üniversite Seç” kutusuna tıklayarak açılan sekmede ilgili üniversite ismi seçilir ve tıklanır. Ardından bu üniversite bünyesinde bulunan bölümlerin kontenjan başta olmak üzere diğer tüm detaylarına ulaşılabilmektedir. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilir ve sonrasında program listesinin tamamını görüntülemek için ise ilgili üniversite isminin üzerine tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim